Svečano otvoren Naučno-tehnološki park Beograd

Naučno-tehnološki park Beograd svečano je otvoren u petak, 30. oktobra u 14 časova od strane njegove ekselencije Schneider Amman, potpredsednika Švajcarske konfederacije, gospodina Srđana Verbića, ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i gospodina Siniše Malog, gradonačelnika Beograda.

Vlada Švajcarske Konfederacije podržala je uspostavljanje i razvoj Naučno-tehnološkog parka Beograd u okviru realizacije trogodišnjeg projekta "Naučno-tehnološki park Beograd - novi izvozni instrument Srbije“, što omogućava da se izgrađena moderna, poslovna infrastruktura na Zvezdari stavi u funkciju u cilju stvaranja jakog tehnološkog jezgra Grada.

Cilj je da NTP Beograd bude mesto koje povezuje naučno istraživačke institucije sa privredom i stvori uslove da se iskoristi najznačajniji razvojni resurs Srbije - potencijal mladih, univerzitetski obrazovanih ljudi.

Visoki zvaničnici obišli su male start ap kompanije koje već posluju u Parku, nastale u okviru programa inkubacije Poslovno-tehnološkog fakulteta Beograd. Zahvaljujući ovom programu i prethodnoj podršci Švajcarske vlade u Parku već posluje 9 malih preduzeća koji radno angažuju 50 mladih visokoobrazovanih ljudi, a u toku je registracija i 2 nove firme, uz značajno interesovanje dijaspore da ovde donesu svoja znanja i započnu biznis.

KONTAKT

NAUČNO TEHNOLOŠKI PARK BEOGRAD

Veljka Dugoševića 54

11060 Beograd

Srbija

Direktna linija GSP-a: Autobus 66

tel: +381 11 3370 951

email: office@ntpark.rs