Festo promoviše nove tehnologije u obrazovanju

Danas je u Naučno-tehnološkom parku Beograd održana prezentacija Tec2Screen® u organizaciji kompanije Festo, u saradnji sa Gradom Beogradom i NTP Beograd. Prezentaciji su prisustvovali Mladen Šarčević, Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Gabrijela Grujić, savetnik ministra za dualno obrazovanje, Marko Popadić, posebni savetnik i šef kabineta ministra, Dragomir Petronijević, član gradskog veća, kao i direktori i predstavnici srednjih škola.

Tec2Screen® je mobilni sistem patentiran od strane kompanije Festo Didactic koji sadrži interaktivni i “user-friendly” softver za učenje.

Festo didaktički centar je počeo sa radom tokom 2016.godine u Naučno tehnološkom parku Beograd u kome se sprovode sertifikovane Festo obuke za tehnička lica iz proizvodnih kompanija. Edukativni centar je namenjen i za edukaciju nastavnog kadra iz srednjih škola i fakulteta, kao i učenika srednjih tehničkih škola i studenata tehničkih fakulteta.

Od početka rada Festo Didaktičkog centra, vlada veliko interesovanje u srpskoj industriji za seminarima i značajan broj tehničkih lica iz vodećih proizvodnih kompanija je pohađalo seminare.

KONTAKT

NAUČNO TEHNOLOŠKI PARK BEOGRAD

Veljka Dugoševića 54

11060 Beograd

Srbija

Direktna linija GSP-a: Autobus 66

tel: +381 11 3370 951

email: office@ntpark.rs